BMW 4 Serie Coupé

Dit najaar staat de nieuwe BMW 4 Serie Coupé in de showroom bij Van Poelgeest in Noordwijk. De 4 Serie is al sinds een paar jaar de code voor de Coupé en Cabrio modellen van de 3 Serie, waarvan de basistechniek stamt. Een ding weet ik zeker, bij de nieuwe 4 Serie zal de grootste discussie gaan over zijn nieuwe grille, die megagroot gaat worden.

U heeft het vast al gezien bij de recente introductie van de X7 dat de grille steeds groter gaat worden. Ik laat mij vertellen dat dit met het oog op de smaak is in Azië en Amerika wat voor BMW uitermate winstgevende afzetgebieden zijn, dus ben ik bang dat mijn smaak er bij BMW niet zo zeer toe doet. 

Afgezien hiervan is de nieuwe 4 Serie superfraai gelijnd. Vergeleken met de 3 Serie ligt hij een stuk lager op de weg en is de spoorbreedte vergroot. Voor technisch geïnteresseerden wellicht leuk om te weten dat de ingenieurs 10 extra rij dynamiekprofielen en andere componenten gemonteerd hebben om de stijfheid van de auto te optimaliseren en dat ga je natuurlijk merken op bochtige wegen met een grote snelheid, wat het rijplezier enorm zal vergroten. De achttraps 

Steptronic automaat staat uiteraard ook garant voor een hoog rijgenot. Zoals gezegd kunnen we de Coupé in het najaar verwachten en staat de Cabrio op de planning voor voorjaar 2021 en de Gran Coupé met 4 deuren in de zomer.

John Vroom, autoredacteur

Geef een reactie