Mazda MX30, fraaie auto

Zoals u weet hou ik van Italiaans design en dat kan ik zo waarderen in de wijze hoe Mazda zich tegenwoordig presenteert in haar modellen en communicatie. De nieuwe MX30 zorgt voor mij dan ook niet voor een verrassing.

Een stoer SUV-CrossOver model met diepliggende koplampunits en een duidelijk 4 deurs Coupé design, waarbij de achterportieren van het type ‘suicide doors’ zijn en de Coupé daklijn weer elegant gestileerd is en uitgevoerd in een three-tone lak. Een bijzondere combinatie dus. En het meest bijzondere is dat het een volledig elektrisch model is. Meestal zijn dit wat suffe modellen zonder een eigen karakter, maar niet bij deze Mazda dus.

De actieradius van de MX30 is zo’n 200 kilometer en dat zou voor de zakelijke veelrijder nog wel een dingetje kunnen zijn, maar ach, het oog wil ook wat. Het minimalistische en kwalitatief hoogstaande interieur is in lijn met de andere Mazda modellen. De zwevende middentunnel en het gebruik van kurk als bekleding op sommige delen maakt hem wel extra apart. Rijden met deze MX30 is ongecompliceerd. Hij stuurt licht en precies en de vering en demping zijn gelukkig stevig, waardoor deze CrossOver ook mooi neutraal blijft in bochten. Zoals gebruikelijk bij elektrische   auto’s gaat de acceleratie supervlot. Alleszins de moeite waard dus om eens een kijkje te gaan nemen bij Mazda dealer Autostad in Leiden.

John Vroom, autoredacteur

Geef een reactie