Opel Vivaro-E

Vanuit de wetenschap dat ondernemers emotie niet kunnen factureren komt het bij de keuze van bedrijfsauto’s neer op feitelijkheden. In dat kader is het dan ookgoed nieuws dat Opel nu ook de Vivaro in een volledige elektrische versie in haar leveringsprogramma heeft opgenomen. 

Deze Vivaro-E krijgt een 136 pk en 260 Nm sterke elektromotor. Belangrijkste factor bij elektrisch rijden is natuurlijk de actieradius en daarvoor biedt Opel de keus uit twee verschillende accupakketten. De eerste is 50 kWh groot wat resulteert in een reikwijdte van 230 kilometer. En wil je de actieradius vergroten tot 330 kilometer dan is er het 75 kWh accupakket. Het eerste pakket laadt tot 80% op in een half uur en het tweede pakket vraagt om een kwartier extra. De Vivaro-E is net als de reguliere versie te krijgen in drie lengtematen: S, M en L, waarbij de lengte dan varieert van 4.6 tot 5.3 meter en het laadvolume van 4.6 tot 5.8 kubieke meter. Het geremde trekgewicht is maximaal 1.000 kg en het laadvermogen 1.275 kg. Ook met de berijders is rekening gehouden, want het interieur is niet alleen Duits degelijk, maar ook comfortabel en ruim voorzien van assistentiesystemen. Het rijgedrag is typisch Opel. Degelijk, voorspelbaar, betrouwbaar, kortom een prima zakelijke partner naar mijn idee.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *