To the Max

Silverstone, 8 augustus 2020. Dé race ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de formule 1. De temperatuur is goed. Als goed chauvinistische Nederlander zijn we natuurlijk gefocust op hoe Max Verstappen het gaat doen. Startpositie is P4. Prima uitgangspunt, wetende dat de Mercedes gewoon een maatje te groot is.

En dan de race. Na het startsignaal rijdt Max direct naar de derde plaats. Daarna blijft hij verrassend dicht achter Hamilton en Bottas. In een enerverende race blijkt Max een bandenfluisteraar en daarmee verslaat hij Mercedes. Winnen tegen de verwachting in, hoe is dat mogelijk? Dat Verstappen als een duveltje uit een doosje de zege pakte, had volgens Coronel met de omstandigheden en met Verstappens eigen kwaliteiten te maken. Hij heeft zo’n ultieme focus dat hij meer precisie en meer oog voor detail heeft dan anderen. De tweede factor was dat het team van Red Bull het strategisch goed voor elkaar had. Zij durfden out of the box te denken en voor een andere band te kiezen dan de rest. En daar moet je serieus ballen hebben, aldus Coronel. Tenslotte benoemde Olav Mol een andere, misschien wel de meest belangrijkste kwaliteit van Max. Hij maakt zich niet druk om het feit dat Red Bull niet de sterkste auto van het veld heeft. Dat is een gegeven, en daar ergert hij zich niet aan. 

Accepteren van de omstandigheden
Die kwaliteit vind ik de mooiste. Accepteren van de omstandigheden en daar vanuit gaan voor het beste resultaat. Hoe jammer is het als mensen energie verspillen aan dingen waar ze geen invloed op hebben. Zonde! Die energie kun je beter besteden aan zaken waar je wél wat aan kan doen. En dat is ook wat we veel ondernemers in het afgelopen halfjaar hebben zien doen. Niet treuren (of in elk geval, niet te lang) om wat er vanwege allerlei overheidsmaatregelen niet meer kan, maar kijken naar wat wél mogelijk is. Kansen zien en grijpen. Zo ontstonden mooie initiatieven. Trainingen bleken ook online gegeven te kunnen worden, de horeca ging thuisbezorgen en sportleraren trokken naar buiten en gaven les op het voetbalveld of strand. 

Ik gun iedereen de best mogelijke prestatie. Met je niet druk maken over de omstandigheden, teamwork en lef om out of the box te denken zijn grootse dingen mogelijk. Go to the Max!

Peter de boer
Accountants, partner
Driebergen Accountants
www.driebergenaccountants.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *