Leids Stimuleringsfonds ondersteunt Leidse ondernemers


Deel dit artikel

Het zijn spannende tijden voor Leidse ondernemers. De coronacrisis raakt de economie hard en het dieptepunt moet nog komen. De economische langetermijneffecten zijn nog niet duidelijk. Om Leidse ondernemers een steuntje in de rug te geven, lanceert het Crisisteam Economie het Leids Stimuleringsfonds. Het fonds vraagt ondernemers om met ideeën te komen die een antwoord bieden op marktvragen die samenhangen met de economie, digitalisering, energietransitie en de circulaire economie.

‘Waar we aan de ene kant worden overvallen door de negatieve impact van corona, zien we aan de andere kant ook de versnelde gevolgen van economische transformaties die al eerder waren begonnen. Deze disruptieve veranderingen gaan niet alleen gepaard met bedreigingen. Ze bieden ook kansen.’ Het Leids Stimuleringsfonds wil initiatiefnemers steunen die inspelen op deze veranderingen. Doel: de weerbaarheid en de veerkracht vergroten van onze economie.

In het Leids Stimuleringsfonds is denkkracht gebundeld met liquiditeit, waarmee initiatieven voorbij die drempel komen, waar ze zonder hulp vaak op blijven haken. Het fonds is een cofinanciering van bedrijven, non-profitorganisaties en de gemeente, en wordt beheerd door het Ondernemersfonds Leiden. In totaal doneerden deze partijen 500.000 euro om daarmee kansrijke initiatieven te ondersteunen. Het doel is om samenwerkingsverbanden maximaal zeventig procent cofinanciering te verstrekken met een maximum van 50.000 euro. Het moet daarbij gaan om duurzame versterking van de Leidse economie.

Geef een reactie