Aannemersbedrijf Den Dubbelden uit Noordwijk bouwt sportaccommodatie FC Lisse en nieuwe gemeentelijke sporthal

Deel dit artikel

Aannemersbedrijf Den Dubbelden uit Noordwijk gaat de Ter Speckehal bouwen en de daarop aansluitende accommodatie van voetbalvereniging FC Lisse. Dat is het resultaat van een aanbestedingsprocedure. Vink Installatie Groep uit Roelofarendsveen neemt de aanleg van de technische voorzieningen voor zijn rekening. De bouw van de nieuwe accommodaties in Lisse moet eind van dit jaar beginnen.
De gunning is nog niet definitief, omdat de termijn waarin bezwaar kan worden gemaakt tegen de aanbestedingsprocedure nog niet is verlopen. Wethouder Kees van der Zwet is enthousiast over de keuze voor Den Dubbelden en Vink. „We hebben een aannemer en installateur uit de regio kunnen selecteren. Ik heb het volste vertrouwen dat dit bouwteam een mooi resultaat zal opleveren. Voor Lisse betekent dit project een prachtige verbetering van de sportmogelijkheden en daar ben ik erg blij mee.” De komende maanden wordt het bouwplan in samenwerking met de aannemers verder verfijnd.

Voorgeschiedenis
De bouw van nieuwe sportaccommodaties aan de Spekkelaan kent een ruime voorgeschiedenis. Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ontstond er politieke discussie over gebruik van de sporthal en de kosten van de totale nieuwbouw. Uiteindelijk is vorig jaar besloten dat de gemeente eigenaar wordt van de nieuwe Ter Speckehal en FC Lisse van de eigen accommodatie.

De kleedkamers en nieuwe kantine van de voetbalvereniging worden via een gezamenlijke entree verbonden met de gemeentelijke sporthal. Voor de nieuwbouw heeft de gemeente 5,75 miljoen euro uitgetrokken en is zo’n negen ton gereserveerd voor de herinrichting van met name het parkeerterrein. FC Lisse draagt ook volop bij in de kosten.

Geef een reactie