Rijk doneert 10 miljoen euro aan Leiden voor de bouw van ruim 2000 woningen

Deel dit artikel

Onlangs zijn de eerste woningbouwprojecten bekendgemaakt die een financiële bijdrage krijgen vanuit de woningbouwimpuls van het Rijk. Leiden ontvangt voor twee locaties een bijdrage: voor het Werninkterrein en voor de Lammenschansstrip. De gemeente ontvangt in totaal een bedrag van 10,05 miljoen euro.
Deze bijdrage is volgens de gemeente een grote stap in de realisatie van betaalbare woningen in Leiden. ‘Dit is ontzettend goed nieuws voor Leiden’, reageert wethouder Fleur Spijker. ‘De woningbouwimpuls maakt het mogelijk dat we doorpakken en op het Werninkterrein en in de Lammenschansdriehoek versnelt bijna 2300 woningen kunnen gaan bouwen. Dat is ook hard nodig. We hebben een flinke woningbouwopgave en moeten dus blijven bouwen; koop en huur en voor alle doelgroepen.’

Voor woningbouwimpulsfonds diende Leiden voor de zomer aanvragen in voor de twee projecten de Lammenschansstrip (een deel van de Lammenschansdriehoek) en het Werninkterrein.

Woningbouwimpuls
In 2019 heeft het kabinet 1 miljard euro beschikbaar gesteld voor de woningbouwimpuls. De doelstelling van de impuls is om bij te dragen aan de bouw van ten minste 65.000 woningen in Nederland. De woningbouwimpuls is daarmee een van de middelen om de bouw van woningen aan te jagen. De woningen die een bijdrage krijgen uit de woningbouwimpuls moeten er sneller komen, betaalbaarder zijn of er moeten meer woningen gebouwd worden dan zonder bijdrage het geval zou zijn geweest.

Geef een reactie