De Harde Leerschool: een werkfitte toekomst tackelen


Deel dit artikel

“Doorzetten is onze Kracht” is de leuze van Rugbyclub DIOK en het is dan ook geen verrassing dat de Harde Leerschool hier op zesentwintig oktober voor de tweede keer van start gaat. Het project is een initiatief van Instituut GAK, de landlijke vereniging van Crematoria (LVC), Stichting Boschuysen en de gemeente Leiden en wordt ondersteunt door de lokale rugbygemeenschap.

Brotherhood

Wat is de Harde Leerschool? De Harde Leerschool draait om samenwerken, om respect en om brotherhood: voor elkaar, met elkaar. De Harde Leerschool stoomt deelnemers klaar voor werk of een opleiding. Dat doen wij door het gedrag van deelnemers te beïnvloeden met een intensief rugbyprogramma, voorlichting over gezonde leefstijl en vele specifieke workshops. Ook leren deelnemers zich goed te presenteren en voor te bereiden op belangrijke gesprekken. Dit door middel van het positieve psychologie programma “Op Eigen Kracht”.

Waarom rugby? Rugby is bij uitstek een sport waar mentale weerbaarheid en het creëren van onderling respect centraal staan, zowel binnen het team als richting de tegenstander. Door middel van onder meer fysieke kracht en tactisch spel heeft rugby zich bewezen als instituut voor het ontwikkelen van beschaafde spelers. Of in de woorden van Winston Churchill: “Rugby is a hooligans game, played by gentlemen.”

De Harde Leerschool traint de deelnemers op het gebied van sport, sollicitatie- en levensvaardigheden om uiteindelijk door te stromen naar een baan. Rugby is een harde sport met duidelijke grenzen en kernwaarden. De ervaren rugby- en gedragscoaches van de Harde Leerschool ondersteunen deze kernwaarden maximaal.

Banenmarkt

De Harde Leerschool is een 8-wekenlang traject waar, in week zeven een banenmarkt wordt georganiseerd. Hier worden onze deelnemers in contact gebracht met verschillende potentiële werkgevers. De potentiële werkgevers vinden het vaak belangrijk een maatschappelijke bijdrage te verrichten en de deelnemers een kans te geven. Ze merken vaak op dat de deelnemers van de Harde Leerschool werknemers zijn met een goed hart, keiharde werkers en met tomeloze inzet en toewijding. Meer dan vijftig procent vindt, tijdens of na het project, een langdurige werkplek en dit zijn cijfers waar wij trots op zijn.

Maar we zijn altijd op zoek naar meer

Meer werkgevers, meer netwerk, meer kansen voor onze deelnemers. Wij willen ervoor zorgen dat onze deelnemers hun passies achterna kunnen gaan en kansen voor zichzelf kunnen creëren en hiervoor zoeken wij nog meer werkgevers die dit willen en kunnen bieden.De Harde Leerschool levert werknemers aan die voldoen aan het SROI-profiel. Ook is social return een mogelijkheid in meerdere vormen: arbeidsparticipatie, maatschappelijke activiteiten en opdrachten sociale werkvoorziening.

Interesse?

Heeft u, als werkgever, interesse om eens te komen kijken of misschien zelfs deel te nemen aan onze banenmarkt? Schroom dan niet om contact op te nemen via dirk@dehardeleerschool.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: