Hoogwaardige kwaliteit Mercedes-Benz GLB

Het kan niet op bij Mercedes-Benz, weer een nieuw model er bij. Als je de lijst bekijkt van nieuwe auto’s in Nederland dan spant dit merk, naast BMW, wel de kroon wat verschillende modellen betreft, nog afgezien van de diverse carrosserie- en motorvarianten.

Hopelijk weten de verkoopadviseurs er nog wijs uit, want mij duizelt het zo nu en dan met al die lettercodes, maar terug naar de GLB, een nieuwe SUV die wat eigenzinnigheid veel overeenkomsten vertoont met de grotere GLK. Een beetje hoekig, hoog en stoer model, waarbij de rechte achterkant weer overeenkomsten vertoont met de GLS en de buitenmaten komen vrijwel overeen met die van de GLC en dat mag ook wel, want hij is eveneens leverbaar als 7-zitter. Wat motoren betreft is er een keus uit 2 benzinemotoren, 3 diesels en voor de liefhebbers ook nog de AMG-versie. Wat familie-

uniformiteit betreft heeft Mercedes-Benz de principes in elk model strikt doorgevoerd en die zijn in de SUV interieur versies redelijk identiek en uiteraard zijn de materialen van een hoogwaardige kwaliteit. Het interieur van deze GLB is breed en hoog. De deurstijlen staan rechtop en de zitpositie is prima, speciaal voor liefhebbers van een hoge zit. Met name met het oog op de ontstane gevoeligheid rondom diesels is er bij de GLB veel werk gemaakt van de uitlaatgasreiniging van de dieselmotoren en daardoor ligt de uitstoot van NOx ver beneden de wettelijke norm.

Motoren
Benzine

200
250

Diesel

180d
200d
220d

Afmetingen

Lengte 4.634 mm
Breedte 1.834 mm
Hoogte 1.658 mm

Inhoudsmaten

Bagageruimte 570 – 1805 l

John Vroom
Autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *