Restaurant Latour investeert in de toekomst

Michelin sterren Restaurant Latour was het jaar 2020 goed begonnen. Ze ontvingen voor de 15e keer op rij een Michelin ster, Maître – Sommelier Stan Kerckhoffs vierde 5 jaar SVH Meestergastheerschap en de Huis ter Duin Sélection wit en rood werd voor het 10e jaar gemaakt. Mooie hoogtepunten die niet of kleinschalig gevierd zijn.  Uiteraard zijn Chef de Cuisine Marcel van Lier en Maître Stan Kerckhoffs niet bij de pakken neer gaan zitten. Zo werd er de afgelopen periode jong talent aangenomen, worden de openingstijdens aangepast naar de wensen die passen bij de gasten van Latour, zoeken zij graag mooie partners en leveranciers op en deelt SVH Meestergastheer zijn kennis over wijnen en spijzen.

Tim Wellenberg en Kenny Friederichs zijn de jonge talenten van Latour
De heren Tim en Kenny zijn sinds september het jonge duo die Van Lier en Kerckhoffs gaan ondersteunen in de dagelijkse leiding en service. Kenny Friederichs is begonnen als Chef de Partie in de keuken van Restaurant Latour om vervolgens de rol van Chef de Tournant te bekleden. In januari 2020 groeide hij door naar zijn huidige rol Sous Chef. Tim Wellenberg is de winnaar van de National Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019. Deze prijs won hij bij zijn vorige werkgever Restaurant Hannikshof in Enschede. Sinds begin september is hij werkzaam bij Restaurant Latour als Assistent Maître.

Gastronomische krachten worden gebundeld in Sunday Vibes
Een concept op de zondagmiddag waar Latour elke keer weer op zoek gaat naar de juiste partner om haar gasten gastronomisch te verrassen. Eind juli organiseerden zij samen met Frische Paridies, Anfors Imperial, Moët & Hennessy en Rungis “the summer edition”. Op 20 september jl. nodigden zij Chef Kelvin Lin van Restaurant Nayolie, uitgeroepen door Gault Millau als Best Aziatisch Restaurant van het jaar 2020,  uit voor een lunch met Aziatische invloeden. Sunday Vibes wordt sprankelend afgesloten op 22 november met de partner Nyetimber.

Wijncursus Taste wordt onderdeel van Huis ter Duin Academy
Onder leiding van SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs is het nu mogelijk om meer te leren over de wondere wereld van wijnen en spijzen. In de cursus “Taste”, onderdeel van de Huis ter Duin Academy, gaat men proeven en leren ze meer over de bijbehorende druif en streek. Aan het einde van de avond dineert men in Restaurant Latour.  De cursus wordt afgerond met een erkend SVH 3 examen.

Open voor de lunch op zondag
Na het succes van de afgelopen edities van Sunday Vibes heeft Restaurant Latour de smaak te pakken. Naast de zondagen waar Latour al geopend is voor de edities van Sunday Vibes, opent zij ook haar deuren op de andere zondagmiddagen in de herfst en het winterseizoen. Vanaf 28 september heeft Restaurant Latour haar openingstijden aangepast. Waar zij gesloten bleven op de zondag, gaan zij nu open voor de lunch. Een perfecte afsluiting van het weekend. Op maandag, dinsdag en woensdag blijven zij gesloten. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn zij geopend voor het diner.

Over Restaurant Latour
Sinds 2005 is Restaurant Latour onafgebroken de trotse bezitter van een Michelin ster. Onder leiding van Chef Marcel van Lier en Maître – Sommelier SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs serveren zij verrassende smaakcombinaties op geheel eigen wijze. Geïnspireerd door de vele reizen, gaan de heren steeds weer op zoek naar de ultieme beleving in service, gerechten en wijnen. Restaurant Latour is fine dining op het hoogste niveau met uitzicht op de Nederlandse kust.

Restaurant Latour
Grand Hotel Huis ter Duin
Koningin Astrid Boulevard 5
2202 BK Noordwijk
T 071 – 365 12 39
E [email protected]
www.restaurantlatour.nl

 

Geef een reactie