TK Challenge-rondje uitgeroepen tot mooiste rondje van Nederland

Op 8 oktober jl. is het Singelpark Leiden door het Nationaal Voetgangerscongres uitgeroepen tot de winnaar van de LoopAward 2020. Hiermee is Rondje Singelpark officieel het mooiste looprondje van Nederland. Het rondje is in 2018 omgedoopt tot het TK Challenge rondje vanwege de rol van de TK Challenge als vitaliteitspartner van het Singelpark.
Van de 29 ingediende initiatieven waren er nog vier genomineerden over. De jury was uiteindelijk unaniem in hun oordeel: Singelpark Leiden heeft veel impact, vormt een bron van inspiratie en sluit perfect aan bij de doelen van Ruimte voor Lopen.
Naast de schoonheid en bijzonderheid van het Singelpark Leiden is Leiden met de looproute vooral een sterk voorbeeld van de flexibiliteit van onze steden en dorpen.

“Het Singelpark is daarmee illustratief voor de gelaagde stad en een bredere maatschappelijke beweging waarbij omgevingskwaliteit, lopen en fietsen, vergroening en klimaatadaptatie steeds belangrijker worden. Het project en de geleerde lessen kunnen daarmee als inspiratie dienen voor een hele reeks steden en dorpen met bijvoorbeeld voormalige bolwerken. Daarnaast hebben ook inwoners en bedrijven uit Leiden actief mee kunnen werken aan het ontwerp en de realisatie van het Singelpark. Daarmee is het meer dan een gemeentelijk project geworden. Tot slot was het oordeel van de jury dat het Singelpark in brede zin bijdraagt aan de doelen van Ruimte voor Lopen.” aldus het juryverslag.

De TK Challenge is als naamgever van het rondje natuurlijk extra verheugd met de uitverkiezing. “Samen met de geweldige vrijwilligers van het Singelpark hebben wij de afgelopen jaren veel energie gestoken in de ontwikkeling van vitaliteit in het Singelpark. Als foundation streven wij naar vitaliteit voor iedereen en dat komt juist in het Singelpark heel mooi tot uitdrukking. Wij zijn natuurlijk enorm trots dat deze inspanningen nu leiden tot deze erkenning en hopen in de komende jaren samen met onze partners nog veel te mogen bijdragen op het gebied van vitaliteit. Zeker in deze bijzondere tijden is dat extra belangrijk.”, aldus Rens Goudsmit van de TK Challenge.

Over ‘LoopAward’
De LoopAward is een nieuw initiatief van platform Ruimte voor Lopen en is een prijs die wordt uitgereikt aan een Nederlands initiatief dat bijdraagt aan meer ruimte voor lopen (in het hoofd, in beleid en buiten). De jury bestaat uit Daan Zandbelt, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, Manon Vanderkaa, Directeur KBO-PCOB en Albertine van Vliet-Kuiper, o.a. voorzitter van Samen Werkt Beter.

Over TK Challenge
De TK Challenge is een initiatief vanuit TeekensKarstens advocaten notarissen in samenwerking met een groot aantal partners en sponsors, welke in de afgelopen jaren meer dan 350.000 euro heeft opgebracht voor verschillende maatschappelijke projecten en organisaties. Meer informatie kunt u vinden via www.tkchallenge.nl of via Rens Goudsmit ([email protected])

Geef een reactie