Waanzin of waarheid

Helaas gaat het niet goed met de coronacijfers in het land. Het aantal besmettingen vliegt omhoog en ik ben bang dat het eind nog niet in zicht is. 

In het afgelopen jaar is er veel over ons allemaal heen gekomen. De bollenstreek viel stil want de toeristen bleven weg. De horeca moest dicht, mocht toen toch (gelukkig!) weer open, maar moet zich steeds weer aanpassen. Veel mensen werken al maanden thuis. Het vergt een behoorlijk aanpassingsvermogen van iedereen in de samenleving. Helaas is niet iedereen zo flexibel.

Zo kwam een paar weken geleden een aantal bekende Nederlanders met de actie #ikdoenietmeermee. Die bleek vooral gebaseerd op gevoel en weinig op feiten. Toen zij met feiten geconfronteerd werden, bleek de zaak er toch anders voor te staan. Het gros kwam dan ook snel terug van hun actie. Niets waanzin, al die maatregelen waarmee de regering ons oproept om het virus onder controle te krijgen, het is helaas de waarheid.

Ook in ondernemingen worden beslissingen nog wel eens genomen op basis van emotie. Dat zal iedereen wel herkennen. Een te snelle reactie op een mail waarin iemand je raakt is zo verzonden. Of een aankoop omdat je verliefd wordt op iets. Als we de emotie laten overheersen kan dat zomaar tot forse schade leiden. Mijn tip: neem de tijd om de waarheid op basis van feiten te onderzoeken en baseer daarop je beslissingen. Die tijd verdient zich dubbel en dwars terug.

Blijf gezond en zorg goed voor elkaar.

Peter de Boer
Accountant, partner
Driebergen Accountants
www.driebergenaccountants.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *