Bijtelling anno 2021

Door Henk Griffioen, That’s Lease Sassenheim

Er werd me gevraagd om iets te zeggen over bijtelling in het nieuwe jaar. Tuurlijk joh, de lezers zien me aankomen reageerde ik. Dit is nu al het zoveelste jaar dat “ het nieuwe jaar veel duurder gaat worden”. 

Oké, eerlijk is eerlijk, dit is eigenlijk wel zo’n beetje het laatste jaar dat het nog echt interessant is om volledig elektrisch te gaan rijden. Want volgend jaar en de jaren daarna wordt deze vorm van rijden steeds meer gelijk getrokken met benzine of diesel. 

De bijtelling gaat per 1 januari 2021 toch met 4% omhoog en ook nog eens over een lager drempelbedrag. Simpelweg, op een auto van € 45.000 scheelt het netto zo’n € 75 per maand. 

En eindelijk, er zijn leuke modellen beschikbaar gekomen die er niet uitzien als stereo type elektrische auto. Genoeg redenen dus om in 2020 een dergelijke auto te scoren. 

Natuurlijk hoor ik regelmatig dat je met een elektrische auto niet op vakantie kan. Gelukkig is de laad infrastructuur in veel Europese landen de afgelopen jaren significant verbeterd waardoor je met een gerust hart ook verre bestemmingen binnen afzienbare tijd kunt bereiken. 

Fair enough, je moet vooraf plannen. Waar ga ik laden, hoeveel kilometer ligt er tussen de laadstations, hoelang moet ik wachten en wil ik wachten? Allemaal vragen die vooraf ingeregeld kunnen worden.

Meer weten over reizen met een elektrische auto of benieuwd wat That’s Lease nog dit jaar kan leveren? Bel 071-7107410 en vraag naar Karin of Paul

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *