BMW 2 Serie Gran Coupé

Nederland is niet zo’n Sedan land en geeft de voorkeur meestal aan de Stationwagon versie of de SUV uitvoering, maar opvallend is dat de Duitse premiummerken BMW, Audi en Mercedes-Benz daarop een uitzondering vormen. Desondanks zagen deze merken toch nog een gat, of beter gezegd een gaatje in de markt, de 4-deurs Coupé.

BMW introduceerde dan ook eerder dit jaar de 2 Serie Gran Coupé. Aan de voorzijde is hij bijna identiek aan de 1 Serie, alleen is de grille wat breder en iets lager geplaatst en de koplampunits zijn subtiel anders van design. Het Coupé aspect zie je duidelijk vanaf de zijkant aan het verticale einde van de langgerekte raampartij en de lage vloeiend aflopende daklijn. Echt Coupé is natuurlijk ook het ontbreken van de raamlijsten rond de portierramen. Aan de achterkant aan de bovenzijde van de bagageklep een fraaie geïntegreerde spoilerlijn. Nadeel van deze slanke Coupé-lijn is de beperkte hoofdruimte voor de achterpassagiers. 

Maar ach, hoe vaak rij je eigenlijk ook met volwassen achterpassagiers. Belangrijkste is natuurlijk een goede rij- en zitpositie voor de bestuurder en dat lukt prima bij deze BMW. Uitstekend sportief gevormde stoelen en een lekker dikleren uitgebreid verstelbaar stuur levert een heerlijke zit op. Wat rijkwaliteiten betreft is het een echte BMW. Freude am Fahren dus!

MOTOREN

Benzine
218i
M235i xDrive

Diesel
216d
218d
220d
220d xDrive

AFMETINGEN

Lengte 4526 mm
Breedte 2081 mm
Hoogte 1420 mm

INHOUD

Bagageruimte 430 L
Brandstoftank 42/50 L

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *