‘Ere wie ere toekomt, wij hebben het feest naar de winnaars gebracht”


Deel dit artikel

Roelofarendsveen, vrijdag 13 november. Lana Gras-de Langen en Cindy de Groot, ondernemers en verloskundigen nemen twee felicitaties in ontvangst. Eén voor de Sterkste Schakel in de sector Dienstverlening (<5 medewerkers) en één als Overall Winnaar van de Sterkste Schakel van Rijnland 2020. “Het duurde bijna net zo lang als een bevalling, maar na acht maanden is het hoge woord eruit.”

Een videoimpressie…

Een mooie dag
De Grande Parade verliep in dertien etappes: negen sectorwinnaars, de GT Groeiversneller en de Penning voor Meest Maatschappelijk Betrokken Ondernemer en daarna weer terug naar de Overall Winnaar.

Robin Peereboom reed als voorzitter van de jury de hele dag mee. “Het was een mooie dag, met indrukwekkende winnaars. Allemaal binnen hun sector verdiende winnaars. Voor de overall winnaar gaf het bijzondere, tastbare, menselijke karakter van het werk van de verloskundigen de doorslag.”

“Ik ben heel erg tevreden,” zegt organisator Harry de Reus, “Ik ben blij dat wij er dit jaar tóch iets moois van konden maken. Met de aankleding van de camper die ons door De Klerk caravans ter beschikking was gesteld, met de jury teamcaptains op locatie, de taart, de bloemen, de wijn van de overall winnaar van 2019 RMM Mobiele cleaning service, hebben wij het feest naar de winnaars toe kunnen brengen.”

Volgend jaar weer zo? “Dat hangt van Covid-19 af. Maar wij gaan als een trein en er zijn al weer vele genomineerden voor 2021.”

‘Vragen van de klant zijn een uitdaging’
In de sector Bouw (>20 medewerkers) won Riboton uit Woerdense Verlaat. “Toen vijftien jaar geleden de werkgever van Rino Bodt zijn onderneming wilde stoppen, startte hij de zaak juist door. Hij kreeg onmiddellijk vertrouwen van zijn oud-collega’s en van vele klanten.” Jury teamcaptain Peter de Boer van Driebergen accountants vervolgt: “Vragen van een klant worden hier opgepakt als interessante uitdagingen. Ze zijn trots op hun team en staan sociaal in de samenleving.”

Halloween drive-thru in Bodegraven
Ruud Glas van Glas Groenvoorziening kwam naar Bodegraven om de Sterkste Schakel uit te reiken aan Mariska en Jurgen de Vries van De Munt/Het kookstation in de sector Horeca, recreatie en toerisme. “Hier zijn wij echt supertrots op in deze voor de horeca niet zo heel erg gezellige tijd. Voor ons en het personeel een lichtpuntje.” Hoe hebben zij deze periode hun klanten betrokken gehouden? “Heel veel acties, en daar zijn wij nog steeds mee bezig. Kort geleden nog de Halloween-drive through, waar mensen zonder te klagen anderhalf uur in de rij stonden voor onze hamburgers!”

Fitness op het water
Bezemer Fitness in Alphen aan de Rijn ontving dit jaar speciale GT Groeiversneller, de prijs voor de onderneming in een groeispurt. “En dat ondanks corona,” zei Maarten Verweij van Grant Thornton, “Jullie zijn een jonge, dynamische club die zoveel activiteiten ontplooien dat de GT Groeiversneller niet anders dan naar jullie moest.”

Thijs Bezemer ging dit jaar met de fitness-activiteiten ook al het water op: “Suppen vooral, maar sinds kort ook e-foilen en de sloep voor verhuur hebben wij weer terug. Iedere keer als ik een rondje met de e-foil op de Rijn heb ‘gevlogen’ zijn er mensen die het ook willen proberen.”

Kroon op de resultaten van een druk jaar
“De drukte dit jaar was niet te managen,” zegt Sterkste Schakel winnaar in de sector Bouw (<20 medewerkers) Arnold van der Oest van Bouwcenter Filippo in Oude Wetering, “wij hebben het met ons team over ons heen laten komen en alle zeilen bijgezet. Dat werd dus een heel gaaf jaar. Het was alleen jammer dat wij moesten stoppen met donderdag-gehaktballendag.” Maar de resultaten waren er naar. “Het team heeft keihard gewerkt om iedereen van alle spullen te voorzien. De Sterkste Schakel is een kroon op de resultaten die wij behaald hebben.” Zij kregen de award uit handen van Agnes Kappe van Grijs Beton design uit Voorhout.

Laatste jaar samen afronden met Sterkste Schakel
Pieter Versteegen van Versteegen Auto’s kwam de award in de sector Detailhandel Food in Leimuiden uitreiken. Dit jaar rondt Johan van der Meer de overdacht van zijn zaak af. Keurslager J. van der Meer is dan geheel van zoon Juriën. “Dit is zo wel een hele leuke afsluiting van de jaren die wij samen in de zaak werkten. Ook dit jaar konden liefhebbers van vleesgerechten en andere specialiteiten uitstekend bij ons terecht. Mede door de situatie in de horeca hebben wij het er druk mee gehad.” Volgens de jury staan de kwaliteit, het vakmanschap en de service als een huis.

De gewenste award!
“Dit is eigenlijk de award waarvoor wij meededen aan de Sterkste Schakel.” Erik Lommerse, van Nord Lommerse Flower Bulb Group uit Hillegom is trots, maar bescheiden. Zijn internationaal actieve bedrijf is een van de grootste bollenhandelaren ter wereld, maar de That’s Lease Penning voor de Meest Maatschappelijk Betrokken Ondernemer is hem veel waard. “De plukdag kon dit jaar niet doorgaan, in plaats daarvan hebben wij de bloemen verkocht via de detailhandel. De opbrengst, aangevuld met deze cheque van € 1.000, gaat naar Kindertehuis Hanukkah in Ghana.”

Philip en Judith Romviel, bescheiden blijmakers
Philip en Judith Romviel zijn verrast door de aandacht. “Wij hebben de prijs te danken aan onze klanten, dat zijn onze ambassadeurs, maar zelf doen wij gewoon wat wij nodig vinden.” Ralph van der Hulst, jury teamcaptain voor de sector Automotive, kwam ze bij hun karakteristieke garage in Hillegom vertellen dat de jury hen vindt uitblinken in hun sector. “Auto Romviel heeft twee sympathieke eigenaren die nog echt gaan voor hun klanten en ze daar heel blij mee maken.”

Eigenaar CTI Warmond draagt prijs op aan commercieel medewerker
“Degene in ons bedrijf die buiten de tandheelkunde werkt, onze commerciële medewerker Caroline Rotteveel, is degene die er voor zorgt dat wat wij doen bij alle relaties goed uitgelegd wordt.” Herman Middelweerd van CTI Warmond gaf met die woorden de prijs onmiddellijk door. Jury teamcaptain Henk Nachtegaal van Effect ICT zei: “De jury ziet dat ze bij CTI een vertrouwensband leggen met de klant. Ze behandelen je zoals ze zelf behandeld willen worden. Dat – en nog meer – maakt hen de Sterkste Schakel in de sector Dienstverlening (>5 medewerkers).”

Dubbele winnaars bij Van Nes
“Dit bedrijf heeft een dubbel karakter dat voorkomt uit altijd klaarstaan. 24 uur per dag zijn er handen beschikbaar voor installatiewerk, en in de showroom kruipen ze onder je huid om je te helpen uit te zoeken wat het beste bij je smaak past.” Zo vatte Maarten Balyon, jury teamcaptain van Balyon grafische vormgeving, samen waarom Van Nes Installatiebedrijf uit Noordwijkerhout de Sterkste Schakel in de sector Detailhandel non-food is.

Uit handen van de overall winnaar van 2019, Rob Luttge van RMM Mobiele cleaning service, ontving Lisa van Nes, dochter van Klaas en Nelleke, ook nog de Publieksprijs. Zij legde uit hoe zij daar haar best voor heeft gedaan: “Ik heb heel veel gevlogd, enthousiast gebruik gemaakt van Instagram en Facebook, een film gemaakt en iedere klant attent gemaakt op de verkiezing.”

Waarschijnlijk de grootste groenteboer van het land
In Rijnsburg is Heemskerk Fresh&Easy gevestigd, het is waarschijnlijk de grootste groenteboer van het land. “Heemskerk maakt wekelijks 3,5 miljoen pakjes voorverpakte groenten voor vele grote winkelketens. Met meer dan 1.000 medewerkers is de groei er nog steeds niet uit.” Voor de jury reden om hen de That’s Lease penning voor Internationaal Zakendoen toe te kennen.

Jantine Star, commercieel directeur: “Vanaf december gaan wij ook in Duitsland PicNic beleveren, terwijl die in Nederland ook al flink groeit. Wat ons betreft ligt heel Europa aan onze voeten.”

Het laatste bezoek . . aan de Overall Winnaar
Wij waren ’s ochtends al bij ze langs geweest voor de Sterkste Schakel in de sector Dienstverlening (<5 medewerkers): Cindy de Groot en Lana Gras-De Langen van Verloskundigenpraktijk Kaag en Braassem kregen de award van jury teamcaptain Leen Vonk. “De jury was erg onder de indruk van het totaalconcept: niet alleen fysieke zorg, maar ook mentale.” De terugkomst aan het einde van de dag om deze ondernemers tot Overall Winnaar uit te roepen kwam als een extra verrassing.

Terugzien
U kunt de Grande Parade 2020 ‘terugzien’ in alle berichten op Facebook @SterksteSchakelvanRijnland, met de interviews door Hans van Dalen van Van Dalen communicatie. Alle foto’s van de Grande Parade 2020, gemaakt door Arjan van der Zwart van Plein10 Creatieve Communicatie,  zijn voor iedereen te bezichtigen en gratis te downloaden via:
https://www.rijnstreekbusiness.nl/2020/11/verloskundigenpraktijk-kaag-braassem-is-de-sterkste-schakel-2020/

Geef een reactie