Kia XCeed PHEV

Grappig dat zo’n 20 jaar geleden het Zuid Koreaanse automerk Kia nauwelijks iets voorstelde op de Nederlandse markt en de modellen ook niet om over naar huis te schrijven waren.

Nu neemt Kia een zeer prominente plaats op diezelfde automarkt in met zeer eigentijdse modellen, zeker op het gebied van elektrisch en Hybride rijden, met een unieke fabrieksgarantie van 7 jaar. Één van de succesvolle modellen is de XCeed PHEV. Het bijzondere van dit koperspubliek is dat zij enerzijds willen bijdragen aan een schoner milieu, maar niet de stress willen hebben om met een lege accu komen te staan. 

Het voordeel van dit model is dat het plezierig oogt. Onder de motorkap ligt een 1.6-liter benzinemotor van 105 pk en een 44,5 kW sterke elektromotor. Onder de vloer van de bagageruimte en de achterbank ligt een tweedelige accu met een capaciteit van 8,9 kWh. Voor het volledig opladen van deze accu bij een laadpaal vraagt dat een kleine 3 uur en met de stekkerdoos aan huis zo’n 5 uur. Voor ritjes rond de 50 kilometer kan je volledig elektrisch rijden. Opmerkelijk is de Driver-Only knop die er voor zorgt dat het ventilatiesysteem alleen op de bestuurder is gericht, wat het accuverbruik weer minder maakt. Kia dealer Kleverlaan liet mij trouwens ook weten dat er binnenkort een nieuwe Kia Sorento Plug-In Hybrid op de markt komt.

Door John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *