Padox Beheer B.V. uit Leiden ontvangt predicaat Hofleverancier

DGA van Padox Beheer B.V., dhr. Menno Smitsloo (links) en Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, dhr. Jaap Smit

Zijne Majesteit de Koning heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toe te kennen aan Padox Beheer B.V. (onderdeel van de Smitsloo Groep) ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in 2020.

Het predicaat werd op vrijdag 6 november a.s. overhandigd aan Menno Smitsloo, eigenaar van Padox Beheer, door dhr. drs. J. Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De burgemeester van Oegstgeest, dhr. drs. E.R. Jaensch, was tevens aanwezig.

Na formele fiattering door Koningin Wilhelmina, werd Padox in 1920 in Warmond opgericht als N.V. ‘Houtbouw- en Houthandelmaatschappij Padox’ en begon met het verwerven van tien hectare bouwgrond, die het bedrijf de opvolgende zestig jaar ontwikkelde. Eveneens werd t.b.v. (inter)nationale opdrachtgevers een productiefaciliteit voor duurzame bouw van gebouwen en andere objecten in het leven geroepen. Iconisch is de wipmolen die in 1950 voor Rockefeller Center in New York werd vervaardigd en de basis vormde voor het bedrijfslogo.

Sinds 1993 is Padox in handen van de huidige eigenaar, Smitsloo Groep B.V, een familiebedrijf waarin Menno Smitsloo en zonen Maurits (directeur) en Ben werkzaam zijn. Het bedrijf richt zich hoofdzakelijk op de ontwikkeling en verduurzaming van bijzondere vastgoedprojecten, welke in eigendom zijn.

Huurders/opdrachtgevers van Padox zijn onder meer organisaties als de Rechtbank, de Nationale Politie, Ambassades, Amref Flying Doctors, MS Research Nederland, het LUMC, het bestuur van de Regio Holland Rijnland en ING Bank, maar ook grote retailpartijen als Albert Heijn, Picnic en Action.

Bovendien heeft Padox ruime ervaring met het restaureren en op peil houden van gebouwen, waaronder ook bekende (rijks)monumenten als Kasteel de Binckhorst in Den Haag, de buitenplaats Ter Wadding te Leiden/Voorschoten en het Dudok-complex aan de Witte Singel te Leiden. Het onderhoud en beheer van de tegenwoordig uit uitsluitend commercieel vastgoed bestaande (eigen) portefeuilles wordt voortdurend op het hoogste niveau gehouden. Zo zijn de toekomstig vereiste energielabels en duurzaamheidsmaatregelen reeds ruimschoots geëffectueerd.
In een reactie zegt eigenaar Menno Smitsloo bijzonder vereerd te zijn. ,,Niet alleen omdat het predicaat Hofleverancier alleen wordt toegekend aan bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen, die 100 jaar of langer bestaan, en waarvan de bestuurders – zo valt te lezen in de omschrijving – van onbesproken gedrag dienen te zijn. Maar ook omdat er, naar ons bekend, in Nederland op ons vakgebied nog geen andere onderneming is aan wie dit predicaat is uitgereikt. Deze kroon op ons werk brengt ons tot grote dankbaarheid, maar vervult ons ook van trots”.

Geef een reactie