Volvo XC40 P8 Recharge


Deel dit artikel

Je hebt een budget van rond de 60.000 euro en je wilt perse  een SUV, dan zou je voor een dilemma kunnen staan.

Kies je voor je gevoel, zeker als je een petrol-head bent, voor motorgeluid, zelf schakelen, kortom voor de totaalbeleving van autorijden of kies je voor je financiën en laat je de bijtelling prevaleren met een totaal andere vorm van autorijden. Gelukkig ken ik dat dilemma niet, maar in het tweede geval zou de nieuwe Volvo XC40 P8 Recharge een uitstekende keus kunnen zijn.

Allereerst is het een Volvo met het bijbehorende merkimago en het modeldesign met de zeer herkenbare Volvo ‘boomerang’ achterlichten. Aan de voorkant kan je ook duidelijk zien dat het om de elektrische versie gaat door de volledig gesloten grille. Opmerkelijk is dat achter deze grille in de motorruimte een kleine extra ruimte is gecreëerd voor het opbergen van de laadkabel. Belangrijkste factor voor de kopers naast de bijtelling is de vraag hoe ver kan ik er mee komen en Volvo belooft voor dit model 418 kilometer volgens de WLTP norm. Liefhebbers van bestuurdersrijassistentie-  en veiligheidssystemen komen volledig aan hun trekken in dit model en ook de fans van de digitale infotainmentmogelijkheden. Zelf ben ik zeer onder de indruk van het interieurdesign zoals gebruikelijk bij Volvo. Mooi detail is het verticale infotainmentscherm met aan weerszijden de omhoog en omlaag te bedienen ventilatiesleuven. Rij eens langs bij Volvo dealer Stern in Katwijk, Leiderdorp of Hillegom en ga even achter het stuur zitten van deze XC40 P8 Recharge en u bent ook overtuigd!

Door John Vroom, autoredacteur

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: