Voorschoten en Wassenaar zetten belangrijke stap richting eigen organisaties

Deel dit artikel

Er is een grote stap gezet richting een eigen gemeentelijke organisatie door de twee colleges. In december vragen de beide colleges toestemming aan hun raad om uit de gemeenschappelijke regeling van de WODV te treden. Een belangrijke mijlpaal op weg naar twee zelfstandige ambtelijke organisaties. Als de raad instemt met dit voorstel zullen naar verwachting in het voorjaar van 2021 de medewerkers in de nieuwe organisaties van start gaan.

Het uittreden uit de GR is een belangrijke stap. ‘Eigenlijk de officiële start van de afbouw van de gezamenlijke werkorganisatie. Nu gaan we ons richten op de opbouw van onze eigen gemeentelijke organisatie. Wat voor organisatie willen we zijn en hoe gaan we dit samen met de medewerkers vormgeven. Om zo uiteindelijk meer grip te krijgen op onze eigen ambities en beter tegemoet te komen aan wensen van inwoners en ondernemers in het dorp’, aldus burgemeester Aptroot van de gemeente Voorschoten.

Burgemeester De Lange van de gemeente Wassenaar: ‘Een belangrijke stap die we nu zetten, waarbij we in gesprek gaan met de raad. We kijken vooruit en hebben veel energie om samen met de medewerkers te gaan bouwen aan onze nieuwe Wassenaarse organisatie. Een periode waar we zo snel mogelijk duidelijkheid aan de medewerkers van de WODV willen geven. Om zo samen aan de slag te gaan om onze lokale en regionale opgaven centraal te stellen. En uiteindelijk met elkaar de ambities voor de inwoners van Wassenaar te realiseren’.

De gemeente Voorschoten en Wassenaar bespreken respectievelijk op 10 en 15 december de voorstellen met de gemeenteraad.

Geef een reactie