BMW 4 Serie Cabrio

En nee, we gaan het niet over de over-de-top grote grille hebben, want als je kijkt naar de auto’s uit de jaren 50, zoals de Citroën Traction Avant en zelfs de BMW 501 uit die jaren, dan waren die nog groter, dus zie het maar als retro-design, mooi of niet.

Ik denk dat iedereen het met mij eens zal zijn dat het totaaldesign van deze Cabrio beeldschoon is. De ontwerper moet naar mijn idee Italiaans bloed hebben. Ik vind hem wat groot gegroeid, maar dat terzijde. Gelukkig heeft BMW gekozen voor een stoffen kap in plaats van de stalen constructie van zijn voorganger. Toont een stuk fraaier en scheelt 40% in gewicht en levert een grotere bagageruimte op van 385 liter met als extra mogelijkheid deze te vergroten door de leuningen van de achterbank neer te klappen. Het gamma begint met de 185 pk sterke 420i en de 420d met 190 pk. Het interieur is net als bij de Coupé van een uitzonderlijke schoonheid. Afgezien van het feit dat de sportstoelen optimale ondersteuning bieden dankzij de hogere zijwangen en de verstelbare bovenbeensteun zien zij er superfraai uit, waarbij je kan kiezen uit meerdere kleuren leer.

Natuurlijk is er een hele lijst aan bestuurdersassistentie- en veiligheidssystemen leverbaar, maar wat mij betreft is de standaarduitrusting al meer dan voldoende. Kortom echt weer een fraaie Cabrio voor de levensgenieters en petrol-heads zonder elektrisch en hybride gedoe.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *