Cruijffiaans

Tijdens een vakantie in Zuid Limburg bezocht ik het museum van Illusies in Maastricht. In het museum zijn allerlei dingen te zien en te beleven die me aan Mindfuck deden denken. Je staat erbij, kijkt er naar en denkt huh?

Het museum bevat een scala aan ervaringen: portretten die met je mee bewegen, ogen die je volgen als je van de ene naar de andere kant loopt, lijnen die scheef lijken maar recht zijn, voorwerpen waarvan je zeker weet dat dat de ene groter is dan de ander, totdat je er een mal oplegt… Je wordt door je geest genept waar je bij staat.

Er stond ook een vaas, en als je verder keek bleken de zijkanten de contouren het profiel van een gezicht te zijn. Soms heb je even een aanwijzing nodig om het te zien en dan komt Cruijff om de hoek kijken: je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Hoe mooi is het als je de wereld om je heen ook anders kunt leren zien. Dat Cruijff naast je staat, je een aanwijzing geeft en daarmee je ogen anders leertkijken. Het glas blijkt opeens halfvol, de wereld vol kansen en jij nooit te oud om te leren!

Ik wens iedereen een mooi nieuw jaar toe, met een frisse blik op de wereld.

Peter de Boer
Accountant, partner
Driebergen Accountants
www.driebergenaccountants.nl

Geef een reactie