De nieuwe Fiat 500E

Hij staat in de showroom bij Abswoude Autopromenade in Noordwijk. De nieuwe volledig elektrische Fiat 500 E. En ja, met dit jaar nog 8% bijtelling en een actieradius van 320 kilometer! Hopelijk komt deze vernieuwde 500 ook in een benzine-uitvoering, want door de restyling is hij nog aantrekkelijker geworden.

Hoewel hij wat langer, breder en hoger is, heeft deze 500 zijn karakteristieke vormgeving behouden, maar wel met een hoop nieuwe details. Allereerst de neus met een aparte lichtpartij, waarbij de koplampen doorklieft worden door de motorkap. Het Fiat-logo heeft plaats gemaakt voor het 500 logo. De knipperlichten op de voorspatborden zijn gevormd als elegante, maar naar mijn idee kwetsbare, zijvleugels.

Het schuifdak van de Cabrio kan uitgevoerd worden met Fiat logo’s als dessin. Elegante chromen raamomlijsting met een extra achterraamaccent, verlichte weggewerkte portiergrepen en een strakkere achterkant. Bij het openen van het portier merk je al de kwaliteitsverbetering, want hij voelt veel degelijker aan.

Het nieuwe stuur is een beauty en die kan nu goed omlaag versteld worden zodat ik op de steviger stoelen nu eindelijk een goede rijpositie kan realiseren. Het dashboard is wat design betreft een genot om naar te kijken. Geen pookje meer voor het bedienen van de automaat, maar vier fraai gestileerde drukknoppen op het dashboard. Bellissima!

Door John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *