Expat Centre Leiden is verhuisd

Deel dit artikel

Internationals kunnen in de Leidse regio voor inschrijving en allerhande informatie terecht bij het Stadskantoor van de gemeente Leiden. Het Expat Centre Leiden (ECL) – voorheen gevestigd in de VVV Leiden aan de Stationsweg – heeft in het Stadskantoor eigen balies tot haar beschikking en kan op deze manier een professionaliseringsslag maken in haar dienstverlening.
Met de aanwezigheid van het Expat Centre in het Stadskantoor geef het Expat Centre een visitekaartje af aan de internationals. ‘You never make a first impression twice’ en juist daarom is een warm welkom voor nieuwkomers in Leiden, internationals, belangrijk voor stad en regio. Het Expat Centre geeft een belangrijke invulling aan het verbeteren van het internationale vestigingsklimaat van de Leidse regio. Bedrijven vestigen zich daar, waar het talent zich bevindt. De Leidse regio profileert zich als een internationale kennisregio en een professioneel Expat Centre helpt bij het aantrekken van internationale bedrijvigheid op het Leiden Bio Science Park. Het versterkt daarmee tevens het woonklimaat. 

Van orientation tot leaving
De international die zich in Leiden gaat vestigen, maakt eenvoudig een afspraak via www.expatcentreleiden.nl, waar deze ontvangen wordt door vrijwilligers van ACCESS, de ECL helpdesk. Hier vindt de inschrijving plaats en ontvangt de international zijn of haar BSN nummer nodig voor het inkomen, het openen van een bankrekening en meer. Internationals kunnen vragen stellen en tips en adviezen krijgen en ontvangen na het gesprek een praktisch welkomstpakketje mee naar huis.

Internationals die overwegen zich in Nederland te vestigen, kunnen zich oriënteren via de website. Daarnaast voorziet het Expat Centre Leiden in het bieden van een ‘home away from home’ door een internationale gemeenschap op te bouwen. In alle fases, talent, orientation, coming, settling, living en leaving speelt het Expat Centre Leiden een belangrijke rol. Ook aan bedrijven.

Geef een reactie