Opel Insignia Grand Sport

Goed nieuws voor de zakelijke liefhebbers van het echte autorijden met een schone diesel, want Opel heeft de Insignia een flinke facelift gegeven.


Het grootste nieuws is de compleet nieuw ontwikkelde tweeliter dieselmotor met 174 pk, waar bij alle toerentallen genoeg kracht voorhanden is. En in combinatie met de achttraps automaat met koppelomvormer die supersoepel schakelt een mooi team vormt. Wat diesels betreft is er ook de 1.5 liter met 122 pk. Er kan ook gekozen worden voor de 2.0 CDTI benzinemotor met 200pk in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De topuitvoering is natuurlijk de GSi met 230pk, waarbij de permanente vierwielaandrijving vervangen is door een inschakelbare. Wat het interieur betreft is er weinig gewijzigd en dat was naar mijn idee ook niet echt nodig. De afwerking is degelijk Duits met gelukkig een beperkt aantal knoppen en een goede ergonomie, zodat alles logisch onder handbereik is. Het infotainmentsysteem werkt prima.


De stoelen bieden veel comfort en ook voor de wat langere passagiers is het goed uit te houden achter in de Grand Sport wat knie- en beenruimte betreft. Het ruimte-aanbod in de bagageruimte is prima met maximaal 1.450 liter en de vloer met de achterbank plat is mooi vlak. Zoals gebruikelijk heeft ook Opel voor deze Insignia een lijst met optionele extra’s, zoals een adaptief onderstel.

John Vroom Autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *