Simone Boogaard directeur Water bij Hoogheemraad van Rijnland

Deel dit artikel

Simone Boogaard (49) wordt per 1 januari directeur Water bij Hoogheemraadschap van Rijnland, het oudste waterschap van Nederland. Na een uitstapje van ruim drie jaar bij de gemeente Amsterdam als directeur Projectencentrum metro en tram, keert Simone terug in de waterwereld.

Bij het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft Simone een tiental jaar in verschillende managementfuncties gewerkt. Zo was ze achtereenvolgens teammanager beleids- en projectcommunicatie, plaatsvervangend afdelingshoofd Hoogwaterbescherming (HWBP), opdrachtgever voor omvangrijke dijkversterkingsprojecten en op programmaniveau verantwoordelijk voor omgevings- en technisch management. Namens Hollands Noorderkwartier was ze van 2014 tot 2017 als landelijk manager programmering lid van de programmadirectie HWBP.

Verbinding is cruciaal
Die schat aan ervaring, gecombineerd met haar brede maatschappelijke engagement en resultaatgerichtheid maakt haar tot de ideale waterdirecteur. Simone Boogaard: ‘De actuele thema’s zoals COVID 19, energietransitie, droogte, duurzaamheid, maar ook de meer integrale aanpak van (ruimtelijke) plannen van collega-overheden vraagt om visie en leiderschap. Verbinden is daarbij voor mij cruciaal. Als directeur water kan ik met mijn ervaring en vakmanschap samen met collega’s het verschil maken.’

Geef een reactie