Suzuki Across

Als je als zakelijk rijder een SUV wilt hebben, ruimte nodig hebt voor je bedrijf of gezin en een budget hebt van 55.900 euro, dan zou de nieuwe Suzuki Across Plug In Hybrid een prima keus kunnen zijn.

De concurrentie in dit segment is vrij groot, dus je moet als nieuwkomer wel een hoop te bieden hebben. Ik denk dat vertrouwen in de dealer en het Suzuki product een belangrijke factor is in dit kader. Het design is onmiskenbaar SUV. Onder de motorkap ligt een 2.5 liter 4 cilinder benzinemotor in combinatie met een elektromotor waarmee je in totaal 306 pk aan vermogen hebt. Het bijzondere is dat Suzuki belooft dat de elektrische actieradius 75 kilometer is, terwijl 50 kilometer gebruikelijk is.

Beide motoren werken prima samen en je merkt niet eens als de een overgaat op de ander, waarbij het vrij stil blijft in de cockpit. Het interview ziet er kwalitatief goed uit, met leuk uitgevoerde designdetails, zoals de grote rubberen draaiknoppen voor climat control en audio. De zit op de achterbank is royaal. De Across is standaard uitgevoerd met veel luxe, zodat een dikke optielijst niet nodig is. Ik denk dat als iets het verschil zal gaan maken bij de keus dit het gesprek met de dealer zal zijn, dus loop eens binnen bij Nils van AutoBakker in Sassenheim of Bart bij Suzuki Leiden.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *