Noordwijkerhouts bedrijf Wout Hogervorst wint innovatieprijs

Deel dit artikel

Het Noordwijkerhoutse bedrijf Wout Hogervorst heeft de innovatieprijs gewonnen op de mechanisatiebeurs. De beurs werd dit jaar digitaal gehouden. Hogervorst heeft een spuittechniek ontworpen waarmee effectiever en preciezer gespoten kan worden. Nu krijgen bijvoorbeeld nog de gangpaden tussen de bedden even veel middelen als de bedden, maar dat kan aangepast worden. Maatwerk is veel meer mogelijk. Daarmee kunnen minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden. Goed voor milieu en de portemonnee van de kweker. Groot voordeel is ook dat een kweker niet een geheel nieuwe installatie hoeft aan te schaffen, maar dat de bestaande installatie aangepast kan worden. Andere genomineerden waren Machinefabriek Akerboom, Havatec, WN kramer, VAM Watertech, Agrifirm-GMN en Sercom.

Geef een reactie