Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg (OMM) verkoopt laatste kavels van Verde Vista Meerburg in Zoeterwoude-Rijndijk

Deel dit artikel

Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg (OMM) heeft de laatste twee kavels van Verde Vista Meerburg in Zoeterwoude-Rijndijk verkocht. Ontwikkelaar Stebru uit Rotterdam gaat 400 appartementen bouwen langs de voetbalvelden van RKVV Meerburg. Even verderop heeft de Utrechtse ontwikkelaar Sustay een flatgebouw van dertien verdiepingen met een supermarkt op de begane grond gepland. In totaal worden er 550 extra woningen gebouwd.

Oorspronkelijk zouden er kantoren komen op de verkochte grond, maar daaraan blijkt geen behoefte. Buurgemeente Leiden had tegelijkertijd grote moeite om binnen de eigen gemeentegrenzen voldoende plek te vinden om aan de regionale woningafspraken te kunnen voldoen. Na het aanpassen van het bestemmingsplan werden 550 woningen uit de woonopgave van Leiden naar Zoeterwoude overgeheveld en kon de zoektocht naar projectontwikkelaars worden gestart.

Volgens de planning gaat de bouw van de 400 appartementen die Stebru samen met Groosman Architecten en bouwer PlegtVos ontwikkeld in januari 2022 van start. Van de 400 woningen worden 140 appartementen in de sociale sector gerealiseerd. De rest van de woningen wordt ontwikkeld in het middensegment en de vrije sector. Het is nog niet bekend wanneer de inschrijving van de woningen van start gaat.
De directie van Sustay tekende het koopcontract om op dezelfde plek een grote supermarkt met daarboven 150 huurappartementen en een plein te realiseren. Van de 150 appartementen worden er 45 verhuurd in de sociale sector. Uitvoerder Stout verwacht nog voor de zomer van 2021 te starten met de bouw. De werkzaamheden zullen ruim twee jaar duren. De oplevering is in 2024 gepland.

Geef een reactie