Teylingen verlengt steunfonds voor non-profitorganisaties

Deel dit artikel

Door de coronacrisis hebben instellingen op het gebied van sport, cultuur en welzijnswerk het zwaar. Zij kunnen financieel in de problemen raken waardoor ze mogelijk hun activiteiten moeten beëindigen. Het college van Teylingen wil dit waar mogelijk voorkomen en daarom kan men ook in 2021 gemeentelijke steun aanvragen. De regeling is aangepast, zodat mogelijk meer organisaties in aanmerking komen.

Wel vaste lasten, geen inkomsten

De regeling is bedoeld om de Teylingse non-profit organisaties die geldproblemen hebben gekregen door de coronacrisis te steunen. Deze maatschappelijke non-profitorganisaties, zoals sport- en culturele verenigingen, lopen inkomsten mis, terwijl ze vaste lasten zoals onderhoud moeten blijven betalen.

Over de regeling

De regeling wordt verlengd tot en met december 2021, of zolang de coronamaatregelen gelden. De gemeente verleent de bijdrage op basis van solidariteit en vertrouwen. Daarnaast gelden er voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het fonds. Organisaties kunnen hun aanvraag digitaal indienen via de pagina over het steunfonds.

Geef een reactie