AW Groep start met renovatie en ombouw watertoren Hillegom

Deel dit artikel

De start van het ombouwen van de watertoren in Hillegom is officieel gevierd. De eerste paal werd geslagen door wethouder Karin Hoekstra en initiatiefnemer Ad Wijnhout, eigenaar van AW Groep. De toren heeft de naam watertoren Bollenstreek en het wordt een vergader- en lunchlocatie met op de begane grond een barista. Aan de voet van de toren komt ook een nieuw kantoor. Het monumentale gebouw van 96 jaar oud wordt volgens de initiatiefnemers het eerste bouwproject in Nederland dat volledig ontworpen is aan de hand van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Als invulling in de watertoren verwacht men startups, flexwerkers en educatie. De AW Groep trekt er in en gebruikt de toren als innovatie- en kenniscentrum van grond-, weg- en waterbouw, betonbouw, groenwerken en bouwstoffen.

Geef een reactie