Eerste paal geslagen voor bouw van nieuwe sporthal Ter Specke in Lisse

Deel dit artikel

De Lissese wethouder Kees van der Zwet en FC Lisse-bestuurder Chris van der Salm geven met het slaan van de eerste paal het startsein voor de bouw van een nieuwe sporthal en clubaccommodatie op het sportpark Ter Specke.

Er wordt in fasen gebouwd. Na de oplevering van de nieuwe sporthal wordt de oude afgebroken om ruimte maken voor de nieuwe clubaccommodatie van FC Lisse en tenslotte wordt het oude clubgebouw afgebroken. Halverwege 2022 is de laatste klus dan de uitbreiding en herinrichting van het parkeerterrein en het planten van nieuwe bomen en hagen.
Het nieuwbouwplan heeft een lange voorgeschiedenis. In 2018 presenteerde de toenmalige wethouder Ruigrok nog een ’sober en compact plan’ van 5,3 miljoen euro. De sporthal kost nu 6 miljoen euro en de gemeente staat daarnaast voor 1,7 miljoen euro garant voor de lening die FC Lisse nodig heeft om een nieuwe clubaccommodatie te bouwen.

Geef een reactie