Leiden steunt lokale horeca met eigen kookboek

Deel dit artikel

Leiden krijgt haar eigen kookboek. Het boek ‘De Leidsche Gastronomie Thuis’ bevat recepten van zo’n 40 restaurants en bars uit de stad. De deelname aan het kookboek is gratis voor horecaondernemers in Leiden. De opbrengst van de verkoop van het kookboek zal onder de deelnemende horecazaken worden verdeeld. De eerste druk in Leiden zal bestaan uit een oplage van 5000 boeken.
Het uitgeven van het kookboek is onderdeel van een landelijke actie, die door ondernemers uit Haarlem is gestart. Door kookboeken uit te geven in verschillende steden in Nederland willen zij meer dan één miljoen euro ophalen om de Nederlandse horeca te steunen. In Haarlem bleek de actie al een succes, hier zijn al bijna 10.000 boeken verkocht en is er al 120.000 euro opgehaald.

Ondernemers kunnen de Leidse horeca steunen door het boek te sponsoren. Hier krijgen zij onder andere een vermelding in het kookboek voor terug. Het aanleveren van, en het meedoen met deze sponsoring kan tot en met woensdag 10 februari.

Het boek ‘De Leidsche Gastronomie Thuis’ is te pre-orderen via de website https://horecakookboek.nl/steden/leiden/. Het kookboek kost 20 euro.

Geef een reactie