Schuttersveld Leiden opnieuw ingericht

Deel dit artikel

De gemeente Leiden heeft een plan gemaakt om het Schuttersveld opnieuw in te richten. Het is onderdeel van de Centrumroute: een route van station Leiden Lammenschans naar station Leiden Centraal die geschikt wordt gemaakt voor R-netbussen (zogenaamd Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)). De route wordt daarbij ook van gevel tot gevel opnieuw ingericht om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren.

Het openbaar vervoer krijgt voorrang op de auto, er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers en er komt volgens de gemeente meer groen.

Voor het Schuttersveld is een nieuw en groener straatprofiel ontworpen dat recht doet aan de verschillende ambities van het project en de stad, namelijk een groene entree van de stad, een betrouwbare openbaar vervoerroute, goede doorstroming van het auto- en fietsverkeer, een leefbare en aantrekkelijke straat voor de voetganger waar ook ruimte blijft voor de inpassing van de kermis voor de viering van het Leidens Ontzet.

Geef een reactie