Hyundai Tucson


Deel dit artikel

Voor de liefhebbers van een Hybride SUV met Aziatische vormgeving is er de nieuwe Hyundai Tucson. En nieuw betekent ook volledig nieuw, want hij lijkt nauwelijks meer op zijn voorganger. Het is een opvallende verschijning geworden. Een robuust front met een forse in donkerchroom uitgevoerde grille, waarbij de koplampen vrij laag aan de onderkant geplaatst zijn en de hoger geplaatste dagrijlampen die bij stilstand nauwelijks zichtbaar zijn. 

Vanaf de zijkant valt direct de Coupé-lijn op met een fors chroomstrip over de zijruiten, uitmondend in een breder geheel dat luchtsleuven suggereert. Eveneens zijn opvallend de vele vouwen in de flank en de rechthoekige wielkasten. Maar we zijn er nog niet, want ook de achterkant is opmerkelijk door een op eigen wijze uitgevoerde aaneengesloten achterlichtpartij met een in de achterspoiler verstopte ruitenwisser. Ook het interieur is geheel vernieuwd en is strak vormgegeven.

Een heel apart vormgegeven vierspaaks stuur, met daarachter een in tweeën gesplitst dashboard dat heel opgeruimd oogt. In het midden een glanzend paneel met aanraaktoetsen. Duidelijk gepositioneerd, wat ook geldt voor het infoscherm. De nieuwe Tucson  zit vol met eigentijdse rijassistenten en veiligheidssystemen, zoals Hyundai’s ‘Blind Spot View Monitor’ die bij richting aangeven het beeld van een camera onder de spiegels geeft, waarmee de ‘dode hoek’ getoond wordt. Kortom, interessant om eens langs te rijden bij Hyundai dealer Van der Linden Groep met vestigingen in Waddinxveen, Zoetermeer en Leiden, die overigens ook nog een aantal Kona’s kan leveren met 8% bijtelling.

John Vroom, autoredacteur

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: