Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Het kan niet op als het gaat om nieuwe Hybrid SUV’s, want ook Mitsubishi heeft de Eclipse Cross grondig vernieuwd, met een gerestylde voorkant met LED-verlichting, een opgefrist interieur en een nieuw multimediasysteem. Deze nieuwe SUV-Coupé is langer geworden dan zijn voorganger en is nu leverbaar als Plug-In-Hybrid. 

De voorkant heeft een dynamischer Aziatisch design gekregen en de vorige in tweeën gedeelde achterruit is verdwenen. Het geheel oogt nu eleganter. Onder de motorkap ligt een 2.4 liter benzinemotor met 98 pk en 2 elektromotoren. Volgens Mitsubishi bedraagt de elektrische actieradius zo’n 61 kilometer. Heel bijzonder is de Mitsubishi laadtechnologie. Via een gewoon stopcontact kan je de accu in 4 tot 6 uur helemaal opladen en bij een snellaadstation in 25 minuten voor 80%.

Maar nu komt het, want we praten nu over een bi-directioneel oplaadsysteem, want als je thuis deze Mitsubishi met zonne-energie oplaadt en over de juiste wallbox beschikt, kan je in de nacht stroom uit de auto halen voor je huis. Aardig aardigheidje toch? Deze prijsprettige SUV is standaard royaal uitgerust. Wat dacht u van vierwielaandrijving, automaat, 18-inch lichtmetalen velgen, automatische airco met 2 zones, cruisecontrol en Smartphone-link Display Audio [SDA]. Volgens Mitsubishi dealer Polderman in Lisse staat deze Eclipse Cross dit voorjaar in de showroom, waarbij ik niet onvermeld wil laten dat deze dealer recentelijk uitgeroepen is  tot ‘Mitsubishi dealer van het Jaar 2020’.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *