Nissan Ariya

Dit jaar zal de nieuwe Nissan Ariya geïntroduceerd worden. Een elektrische Coupé-SUV. De Ariya is een volledig nieuwe naam binnen de Nissan-familie, met een geheel nieuw Aziatisch design-formule. Mooi? Dat is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar laten we zeggen futuristisch. 

Opvallend zijn de kleine design-vernuftigheidjes, zoals de smalle ledkoplampen die elk vier kleine segmentjes bestaan of het nieuwe uit 20 ledjes opgebouwde Nissan logo dat in het hart van het front is verwerkt. Maar de belangrijkste vraag tegenwoordig bij de zakelijke keus blijkt te zijn de bijtelling, de actieradius en of hij de caravan kan trekken. En ja, de bijtelling is 12%, en ja de Ariya mag een caravan tot 1500 kilo trekken. De actieradius is afhankelijk van welke versie je kiest.

Ga je voor de e-4orce aandrijving en het accupakket van 63 kWh dan is dat volgens Nissan 360 kilometer en ga je voor het 87 kWh pakket met vierwielaandrijving dan kan je kiezen uit de 306 pk of 354 pk variant en kom je met een volle accu ook volgens Nissan uit op 500 kilometer. Net als bij Tesla is het dashboard zeer minimalistisch uitgevoerd. Veel beeldschermen, geen knoppen en een ‘Hey Nissan’ digitaal spraak-assistentie systeem, waaraan je opdrachten kunt geven. Binnenkort horen we wanneer de Ariya op de markt komt.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *