Ondernemers strijden voor betere bereikbaarheid Bollenstreek

Deel dit artikel

De overkoepelende organisatie voor ondernemersverenigingen in de Bollenstreek, Bedrijfsleven Bollenstreek, komt in actie omdat ze de bereikbaarheid van de Bollenstreek beter willen. Ze hebben de mening gepeild onder diverse ondernemers. Die laten weten vast te lopen met hun transport, hun bereikbaarheid voor klanten en leveranciers. Ook is de bereikbaarheid voor personeel een probleem. Ze hebben nu de problemen in kaart gebracht en dat is onderwerp van gesprek met diverse overheden. In het noorden van de Bollenstreek wordt gekeken naar een aansluiting van de snelste uitweg vanaf Noordwijk, de N206 naar het knooppunt N207/A4 en A44 in de Haarlemmermeer. Het verbetergebied start bij de versmalling van de N207 voor de Hillegommerdijk. Om bij de N206 te komen moeten de Ringvaart, N208, spoorlijn en Haarlemmertrekvaart worden gepasseerd. In het zuiden van de streek gaat het om het beter begeleiden van de verkeersstroom door gedeeltelijke aanpassing van bestaand wegdek en op een aantal plaatsen een nieuwe aansluiting. Hier wordt sterk rekening gehouden met de toekomstplannen voor bedrijventerreinen en woningbouw in dit gebied.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: