Opel Mokka

‘Ik rij een Mokka’. Tja, het blijft een bijzondere naam, maar dat terzijde. De Opel Mokka is vernieuwd en daarmee slaat Opel een geheel nieuwe designrichting in. De nieuwe huisstijl is onder meer de Opel Vizor. 

Een redelijk slank, breed ogend paneel op de neus waarin de koplampen en het Opel logo in is verwerkt. Ook aan de achterkant zijn de lichtunits slank en breed. Opvallend is dat de Mokka korter is dan zijn voorganger. De nieuwe designvorm, waarbij elementen optisch met elkaar verbonden worden is ook toegepast in het interieur, wat Opel het Pure Panel noemt, met name op het dashboard. Geen analoge klokken meer, maar een volledig instrumentarium dat bestaat uit twee displays. Het scherm achter het stuur is maximaal 12 inch groot en onder het display dat boven aan de middenconsole is geplaatst zitten fysieke sneltoetsen voor de aansturing van het infotainmentsysteem. 

Het dashboard als geheel in lijn met de nieuwe designvorm slank en breed. Dat de Mokka leverbaar is in een kleur met als combi een zwarte motorkap en dak geeft een speels effect. Als eerste introduceert Opel de Mokka e, met een aandrijflijn van 136 pk en een 260 Nm sterke elektromotor die de voorwielen aandrijft. Deze unit wordt gevoed door een 50 kWh groot accupakket dat een WLTP actieradius van 322 kilometer belooft. 

En natuurlijk niet te vergeten 12% bijtelling.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *