Provincie plaatst geluidwering bij natuurgebieden langs A4

Deel dit artikel

Er gaat geluidwering aangelegd worden langs de A4 bij de natuurgebieden Vlietland en de Vogelplas Starrevaart. De provincie heeft hiervoor een budget ter beschikking gesteld. De geluidwering zal (in de vorm van geluidsschermen) zorgen voor meer rust in de natuurgebieden. Daarnaast zullen ook de Voorschotenaren die langs de Vliet wonen meeprofiteren van de plaatsing van deze schermen. Een zestal organisaties heeft zich de afgelopen tijd hard gemaakt om de plaatsing van de geluidwering te kunnen verwezenlijken. Hierbij gaat het om de Vereniging Vrienden van Vlietland, de Werkgroep Milieubeheer Leiden, de Vogelwerkgroep Vlietland, de Beheerscommissie Vogelplas Starrevaart, het Recreatiecentrum Vlietland B.V. en de Vereniging tot Behoud van Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten.

Op dit moment zijn de organisaties al samen met de provincie bezig met het planten van bomen en struiken in Vlietland. Ook deze zullen het verkeerslawaai verminderen. In de toekomst zal er, wanneer er bomen en struiken in het natuurgebied Vlietland herplant worden, rekening gehouden worden met deze zaak. Ook hiervoor heeft de provincie een budget ter beschikking gesteld. 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: