Bedrijven zetten zich in voor circulariteit

Circulair West, een organisatie opgericht door bedrijven om circulariteit te stimuleren, komt met nieuwe projecten om duurzaamheid op dit terrein te verbeteren. Ze hebben een blauwdruk gemaakt voor een duurzame woonwijk. Het gaat hierbij om upcyclen van organische reststromen en een bredere inzetbaarheid van circulair beton. Ook gaat men werk maken van het opzetten van een tweedehands bouwmaterialenmarkt, watermanagement in bestaande en nieuwe wijken en duurzame mobiliteitsoplossingen. De bedrijven hebben veel contact met elkaar omdat deze samenwerking dan meer sectoren bestrijkt. Circulariteit is producten van nu zien als de grondstoffen voor later, zodat ook afval vermindert.

De deelnemende koplopers zijn AW Groep uit Lisse, Beelen Groep uit Lisserbroek, HOEK uit Voorhout, KVDK architecten uit Noordwijk, Meerlanden uit Rijsenhout, Ouwehand Bouw uit Katwijk, Timpaan uit Hoofddorp, Van der Hulst bouwbedrijf uit Lisse en Van Rhijn Bouw uit Katwijk.

Geef een reactie