BMX7

Laten we eerlijk zijn, een BMW X7 koop je niet omdat hij zo economisch is, of zo ruim of zo milieuvriendelijk. Nee, het antwoord kennen we allemaal ook wel. 

En dat is prima, want ieder zo zijn eigen smaak. Persoonlijk ben ik meer van de elegante Cabrio’s en Coupé’s, maar dat terzijde. Over de kwaliteit hoeven we het niet te hebben, want die is subliem tot in elk detail. Over de ‘over de top’ grille heb ik al eerder uitgelegd dat die gericht s op de Amerikaanse en Aziatische markt waar een grille niet groot genoeg kan zijn en voor BMW financieel superinteressant is, dus daar hoeven we het ook niet meer over te hebben.

Opmerkelijke opmerkelijkheden
Laten we kijken wat er wel interessant is aan deze X7 en dat zijn voor mij de opmerkelijke opmerkelijkheden. Wat dacht u van bekerhouders die de drankjes koel of warm houden, stuurwielverwarming en verwarmde stoelen voor en achter en zelfs verwarmde armsteunen in de portieren en een verwarmde middenarmsteun voor, verlichte instaplijsten met opschrift ‘BMW’, Crafted Clarity kristalelementen in bedieningshendels, aansluitingen voor beeld- en audio-aparaten, Bowers&Wilkens luidspeakers, climate controle in zelfs 5 zones, off-road instellingen met een keus uit rijden op zand, gravel, rotsen of sneeuw, waaraan de 8 trapsautomaat, de gasresponse en rijhoogte zich automatisch aanpassen. Kortom een ‘must have’ voor een beperkte doelgroep.

John Vroom, autoredacteur

Geef een reactie