Regio werkt samen op het gebied van warmtetransitie

Het college van burgemeester en wethouders van Leiden heeft het raadsvoorstel voor samenwerking van warmtetransitie Leidse regio en restwarmte via WarmtelinQ+ aangeboden aan de gemeenteraad. Hiermee wordt de samenwerking van zes gemeenten in de Leidse regio op het gebied van warmtetransitie bevestigd. Naast Leiden gaat het om de gemeentes Katwijk, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. 
De aanleiding om als gemeenten in de Leidse regio samen te werken is de kans om betaalbare en duurzame warmte uit de Rotterdamse haven te kunnen benutten via het transportnetwerk WarmtelinQ+.
WarmtelinQ is een grotendeels ondergrondse hoofdtransportleiding voor heet water. Het bedrijf is op dit moment al actief in onder andere Den Haag en het Westland.

Voor dit project wordt door de gemeentes eenmalig een bedrag van maximaal twee miljoen euro ter beschikking gesteld voor de periode tot eind 2022. Met een budget van maximaal 903.408,- euro komt ongeveer de helft van dit bedrag voor rekening van de gemeente Leiden. Voor 1 augustus 2021 wordt een plan van aanpak uitgewerkt voor de inzet van dit bedrag. Meer informatie over WarmtelinQ+ is te vinden op de website van WarmtelinQ+.

Geef een reactie