Renault Clio E-TECH

De nieuwe Renault Clio E-TECH blijkt een zeer succesvol model te zijn, met name in de zakelijke markt. 

Een full-hybrid met een 1.6 liter benzinemotor en een accupakket dat zichzelf oplaadt en je dus niet aan de stekker hoeft. Door de toevoeging van het hybride-systeem is deze Clio iets zwaarder geworden, maar daar merk je in de praktijk weinig van. Wegrijden gaat altijd op de elektromotor en bij hoger gewenste prestaties schakelt de benzinemotor bij. Door het indrukken van de EV-knop kan je kiezen om kleine stukjes volledig elektrisch te rijden. Het is even wennen, maar voor de rest is deze E-TECH net als een ‘gewone’ Clio, op wat blauwe accenten na en geen motorgeluid als je elektrisch rijdt. Eigenlijk is deze Clio op zijn best bij een rustige rijstijl. Het rijgedrag van deze Renault is gebaseerd op comfort en ligt prettig op de weg. Wat vormgeving betreft is het een vlot ogend vijfdeurs model, waarbij de portierhendels van de achterdeuren optisch dusdanig zijn weggewerkt, zodat hij een sportief driedeurs karakter krijgt. Ook het interieur is op comfort ingesteld met prettig zittend meubilair, een lekker in de hand liggend stuur en een rustig ogend dashboard met een helder centraal geplaatst infotainmentscherm. Je moet met deze Clio gereden hebben om hem op waarde weten te schatten, dus loop eens binnen bij Renault dealer Zeeuw & Zeeuw in Noordwijk voor een proefrit.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *