Subaru Outback

RIJIMPRESSIE

Subaru vind ik een wat eigenzinnig automerk, dat grote populariteit geniet met name in de Amerikaanse en Aziatische landen, waar het ook een groot aantal duurzaamheids- en veiligheidsprijzen gewonnen heeft. 

In Nederland is het merk wat minder bekend, maar heeft wel een hoeveelheid enthousiaste en trouwe merkrijders die de Subaru formule ‘Functie gaat boven Vorm’ erg weten te waarderen. Recentelijk is de nieuwe Subaru Outback geïntroduceerd en oogt nog groter dan zijn voorganger en is inderdaad wat groter gegroeid in de lengte, hoogte en breedte en de standaard wielkastverbreders dragen bij aan het stoere uiterlijk.

Functioneel is de nieuwe dakrails die beschikken over ingebouwde dakdragers. Het interieur is revolutionair gerestyled. Het gehele middenconsole wordt in beslag genomen door een verticaal 11.6 inch scherm dat ruimte biedt aan even grote makkelijk te bedienen rechthoekjes. Prettig is de eenvoud van de te bedienen binnentemperatuur- en volumeknoppen. Persoonlijk vind ik het analoge instrumentarium nog wel zo prettig en het gedeeltelijk met leer beklede dashboard oogt fraai. Onder de motorkap ligt de 2.5 liter 4-cilinder boxermotor. Het direct ingespoten motorblok levert 169 pk en presteert soepeler dan zijn voorganger. Standaard levert Subaru op deze Outback een compleet pakket vernieuwde Eyesight veiligheidshulpjes. Wil je een goede indruk krijgen van deze toch wat eigenzinnige Outback dan is het de moeite waard eens binnen te lopen bij Subaru dealer HAI in Rijnsburg.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *