Tour de Bouw-fietsers halen recordbedrag op

Wielertocht langs bouwprojecten

In de schaduw van de Tour de France fietsten 150 vertegenwoordigers van regionale bouwbedrijven, relaties en vrienden van Bouw-Klik tussen 8 en 11 juli de Touw de Bouw. De opbrengst van deze wielertocht komt in zijn geheel ten goede van Stichting Juul en Prinses Máxima Centrum in Utrecht, twee organisaties die strijden tegen kanker bij kinderen.

“Het idee voor de Tour de Bouw is een jaar of vijf geleden ontstaan tijdens een kerstborrel,” schetst initiatiefnemer Martijn Houwaard van Bouw-Klik de geschiedenis. “Kunnen we niet een fietstocht organiseren voor een goed doel in plaats van het uitdelen van de jaarlijkse fles wijn aan relaties, was de vraag? Wij wilden wel graag fietsen. Niet voor niets huldigen we het principe dat werken op fietsafstand ideaal is. Omdat we bovendien regionale bouwbedrijven promoten, hebben we als motto voor de tocht gekozen voor ‘Samen sterk in de regio’.” 

De tocht voerde dit jaar langs vijftig in het oog springende bouwprojecten in de westelijke Randstad tussen Amsterdam en Rotterdam. Ook het Prinses Máxima Centrum in Utrecht kon worden aangedaan. Bij de bouwprojecten stonden bordjes van Tour de Bouw, waar de deelnemers selfies konden maken om zo af te stempelen voor hun tocht. Op een aantal locaties werden fietsers verblijd met welkome versnaperingen, live muziek of zelfs een barbecue. 

“Elk jaar gaat het meer leven,” vervolgt Martijn Houwaard. Toen het evenement in 2017 begon met enkele collega’s en relaties haalden de organisatoren 5000 euro op. Een jaar later was dit 8000 euro. 

Vervolgens groeide dit door naar 11.000 en 34.000 euro in respectievelijk 2019 en 2020. Dit jaar stopte de teller op 63.500 euro. 

Grote sprong

Die grote sprong voorwaarts was vooral te danken aan de uitbreiding van het aantal fietsers en heel veel onderaannemers die zich aansloten als donateur. De deelnemers aan de Tour de Bouw (bouwbedrijven en aan de bouw gerelateerde bedrijven) kunnen hun eigen tocht samenstellen door langs minimaal tien projectlocaties te fietsen over 100 tot 250 kilometer. Daarnaast zijn er vaste routes samengesteld voor de avondetappes op opeenvolgende dagen van 30 tot 90 kilometer. 

Meer geld en promotie

De organisatoren willen de komende jaren meer bekendheid geven aan het wielerevenement, onder andere via de sociale media. Martijn Houwaard: “We hebben een eigen website en een eigen wielershirt, maar we zoeken ook meerdere keren per jaar de publiciteit met het selecteren van de projecten. In het najaar gaan we langs bij de deelnemende bedrijven om een terugkoppeling te geven van het afgelopen jaar. En in het voorjaar 

komen we weer terug om deelnemers te vinden voor de komende editie. Zo hopen we zoveel mogelijk bedrijven te bereiken. Met als doel nog meer promotie voor de regionale bouw en het ophalen van nog meer geld voor het goede doel.”

Wil je meedoen met Tour de Bouw 2022? Schrijf je nu al in via de website: www.TourdeBouw.nl

Geef een reactie