Wassenaar beste gemeente Zuid Holland volgens Elsevier

Uit onderzoek van Elsevier en Bureau Louter blijkt ook dit jaar dat Wassenaar de meest aantrekkelijke woongemeente van Zuid-Holland is. Landelijk staat de gemeente op de vijfde plaats. Op de eerste plaats staat Rozendaal. 

De scores werden verdeeld over verschillend categorieën zoals winkels, natuur, veiligheid en bereikbaarheid. Ook werd Wassenaar geroemd om de grote hoeveelheid diversiteit van groen en natuur, de hoge mate van betrokkenheid van de inwoners en de aantrekkelijke woonhuizen en monumenten. Verder waren musea, sportvoorzingingen, horeca en het strand punten waardoor Wassenaar hoog scoorde. 

Ook Oegstgeest en Voorschoten eindigden hoog in de landelijke lijst van meest aantrekkelijke gemeente. Deze plaatsen kwamen op de zevende en achtste plaats. 

Geef een reactie