Puur rijgenot!

MINI Cooper Cabrio

Mijn autohart gaat weer helemaal open als ik achter het stuur van een MINI plaatsneem en zeker als het een Cabrio is. Dat komt ongetwijfeld omdat ik de oer-MINI uit voorbije jaren heb gereden en in de nieuwe MINI nog steeds retro-elementen terugvind, maar dat terzijde. 

De MINI heeft in zijn retrovorm in de loop der jaren al een aantal restylingen gehad, maar heel slim is het karakter toch gebleven. Bij de allernieuwste MINI is met name de voorkant flink onder handen genomen. De grille heeft een dikke zwarte omlijsting gekregen en het deel waar de kentekenplaat op zit is in de carrosseriekleur gespoten in plaats van zwart. Mooi? Kwestie van smaak, maar ook dat terzijde. Ledkoplampen zijn voortaan standaard en de mistlampen zijn uit de voorbumper verdwenen. Aan de achterzijde valt ook daar de gewijzigde bumper op. Het interieur is op een aantal punten verfrist. Het stuur is wat design betreft gewijzigd en voorzien van aanraakgevoelige buttons en het 8.8 inch infotainmentscherm is vernieuwd. Grappig is nog steeds de achterklep die geopend dienst kan doen als zitje voor als je bijvoorbeeld gaat vissen, mits je niet zwaarder bent dan 80 kilo. Maar ja, wie gaat er nu vissen met zo’n heerlijke cabriolet, want open rijden met deze MINI is puur rijgenot!

MOTOREN
One
Cooper
Cooper S
John Cooper Works

AFMETINGEN

Lengte 3821 mm
Breedte 1932 mm
Hoogte 1414mm

INHOUD
Bagageruimte  160 – 215 l

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *