Kromhout Accountants & Belastingadviseurs heeft iets te vieren!

Historie

Op 1 maart 1951 startte Gerard Kromhout een accountantskantoor in Lisse naast zijn baan als administrateur bij bloembollenveiling Hobaho. Zijn zonen Wim en Harry kwamen daarna in de zaak. Wim als accountant/belastingadviseur en Harry voor de verzekeringen.

Begin jaren 90 zijn beiden onverwacht vrij kort na elkaar overleden. Het verzekeringskantoor is indertijd overgenomen door Damen adviesbureau in Nieuw-Vennep. Het accountantskantoor is in Lisse verder voortgezet door Peter Kinkel, die ook het logo, de helm van de Romeinse god Mercurius, had meegenomen van het voormalig kantoor van zijn vader dat in Nieuw-Vennep gevestigd was aan de Eugenie Prevenaire- weg (het huidige “Adamas Inloophuis”). In 1994 is het kantoor verhuisd van de Ruyterstraat in Lisse naar het huidige fraaie pand aan de Kanaalstraat 270e direct naast de Lisserbrug aan de Ringvaart.  

De huidige partners

Na enige tijd is ook Johan van Steijn (60 jaar) in 1997 toegetreden als partner. Hij is geboren en getogen in de omgeving van Lisse. Johan had bij zijn toetreding net de opleiding tot Federatie-Belastingadviseur voltooid. Nadien is hij aan de universiteit in Tilburg  afgestudeerd als fiscaal jurist en heeft vervolgens ook nog de opleiding gevolgd tot erkend financieel planner (FFP). Bij het FFP is hij in 2018 zelfs genomineerd geweest voor de financieel planner van het jaar! Tussendoor zijn er wat vennootwisselingen geweest maar in 2013 is Robin Bos (48 jaar) als vaste partner toegetreden. Robin is geboren in Afrika, groeide op in Purmerend, woonde in Delft en Haarlem. Hij woont met zijn gezin inmiddels ruim 10 jaar in Heemstede. Robin is in de commercie gestart, maar de financiële kant trok hem uiteindelijk meer. Naast zijn werk in de avonduren, heeft hij de HEAO gevolgd en vervolgens aan Nyenrode Accountancy gestudeerd. Qua werk is hij uiteindelijk van “groot internationaal” naar “klein regionaal” overgestapt. Dit regionale zit hem als gegoten. 

Binnenkort treedt Farid el Mazoughi (44 jaar) toe als derde partner. Farid is geboren in Marokko. Op zijn zestiende verhuisde hij naar Nederland. Farid heeft 10 jaar geleden de overstap gemaakt van een groot internationaal accountantskantoor naar Kromhout. In 2012 heeft Farid met succes de Postdoctorale Opleiding tot Registeraccountant aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Farid is sinds 2002 werkzaam in de accountancy. Gedurende deze periode heeft hij ruime ervaring opgedaan als accountant en adviseur bij uiteenlopende MKB-ondernemingen, zowel nationaal als internationaal.

Het is duidelijk dat Johan, Robin en Farid al die jaren hard hebben geknokt om deze posities te kunnen bereiken. 

Mercurius, god van de kooplieden

De Romeinse god Mercurius is genoemd, daarover is meer te vertellen. Mercurius werd in de oudheid geëerd met offers door kooplieden. Op deze wijze vertrouwden zij erop te worden beschermd tegen listen en bedrog van andere handelaren en aldus te zorgen voor goede deals en winst. “Een betere keuze had ons kantoor niet kunnen worden gemaakt. Want ondernemers mogen daar bij ons op vertrouwen. Zeker met alle kennis en ervaring van de medewerkers”. 

Bij binnenkomst in het pand, dat makkelijk bereikbaar is vanuit zowel de Bollenstreek als de Haarlemmermeer, proef je de eigentijdse frisse uitstraling. Daar vertellen Johan, Robin en Farid enthousiast over hun bedrijf dat nu na 70 jaar nog springlevend is, met (letterlijk) “kennis van zaken en oog voor de mens”. Kwaliteit en deskundigheid staan hoog in het vaandel. Veel ondernemers hebben de meerwaarde van Kromhout inmiddels weten te ervaren.

Verbinden met samenwerking

Ook samenwerking is daarbij belangrijk volgens Robin Bos: “Wij zijn altijd op zoek naar samenwerking met andere kantoren die niet alle expertise in huis hebben en aan wie wij, naast onze vele eigen relaties, ook echte kwaliteit en concrete oplossingen kunnen bieden. 

Samenwerking verbindt!” Voor een aantal kantoren in de regio verzorgen wij diverse diensten. Allemaal op basis van vertrouwen. Daarnaast is Kromhout met een aantal van deze kantoren zelfs een zeer intensieve samenwerking aangegaan. 

Het is mooi om te ervaren dat deze collega-kantoren ook dat vertrouwen in Kromhout stellen zonder dat dit direct tot een grote fusie leidt. Zo ontmoeten en versterken ze elkaar regelmatig tijdens interne vaktechnische meetings en via collegiaal overleg. Dat is tijdens de coronatijd natuurlijk niet altijd even makkelijk en resulteerde de laatste tijd in online meetings. “Maar zodra het kan zoeken we elkaar weer op en delen we onze vakinhoudelijke kennis weer op een persoonlijke wijze”. Kromhout breidt hierdoor, als onderdeel van deze samenwerkingsverbanden, zijn activiteiten uit maar blijft daarbij toch een zelfstandig, persoonlijk en toegankelijk kantoor. “Wij zijn groot geworden door klein en zelfstandig te blijven en denken graag buiten de gebaande paden. We zoeken echt de mooiste routes naar een onbezorgde toekomst voor onze relaties. Want dat wil uiteindelijk toch iedereen? Wij beschikken zelfs over een AFM-vergunning om wettelijke controles uit te voeren. Dat mogen niet veel kantoren tegenwoordig nog. Maar wij doen het met passie en gedrevenheid!”. 

Expertise

Het mooie van Kromhout is dat het niet ophoudt bij de jaarrekening en de belastingaangifte. Integendeel, daar begint het eigenlijk pas voor hen. Er zijn binnen Kromhout namelijk drie gecertificeerde financiële planners (FFP) die je financiële toekomst helder in beeld kunnen brengen en de financiële bewustheid van ondernemers verder vergroten. Op deze wijze hebben ze de ogen van veel klanten al . Want een goede persoonlijke financiële planning geeft inzicht en rust.  

Bij Kromhout beschikken ze over alle financiële en fiscale kennis voor ondernemers. “We leren ondernemers buiten de lijntjes te denken en inzicht te geven in alle aspecten van een beslissing”.  

Wat Kromhout opvalt is dat de menselijke kant van het vak vaak wordt onderschat en onderbelicht in zowel de opleiding als de beeldvorming. Het werken met en voor mensen vormt de kern van onze dienstverlening. Sociale vaardigheden en interesse in de mens zijn volgens Kromhout per definitief eigenschappen die noodzakelijk zijn om op vertrouwelijke basis met je klant te kunnen meedenken en te adviseren! 

Attentie bij jubileum

Bij vertrek ontvangen wij, ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum een fles witte wijn met opschrift: “de tijd vliegt voorbij, neem de tijd voor een goed glas wijn op onze fijne samenwerking!” Heel attent, we denken met een heel goed gevoel terug aan dit bezoek en de wijn zal ons daar bij thuiskomst nogmaals aan gaan herinneren. Over vijf jaar wordt de volgende, 75-jarige mijlpaal zeker bereikt als ze zo doorgaan.

Kromhout is telefonisch te bereiken op 0252 417 450, via E-mail [email protected] of via de website www.kromhoutlisse.nl/site/contact.     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *