Nissan Qashqai

Het model Qashqai is nu zo’n 15 jaar op de Nederlandse markt en is van het begin af aan een succes geweest en gebleven, zeker nu de SUV een must is voor jonge gezinnen vanwege de ruimte en voor de wat oudere jongeren vanwege de hoge instap. 

Bij de recente restyling is de Qashqai aan de buitenkant wat strakker getrokken, waarbij de verlichting aan de voorkant nu over twee verdiepingen is verdeeld. De carrosserie is 60 kilo lichter geworden en zelfs 41% stijver. Daarbij is hij ten opzichte van zijn voorganger iets langer geworden en door een efficiëntere indeling van de bagageruimte kan hij 74 liter meer herbergen. Het interieur is ook volledig gerestyled. Het 9-inch infotainmentsysteem is hoger geplaatst en het materiaalgebruik en de afwerking van het geheel staat nu op een hoger niveau. 

Zeer compleet

De achterklep is bij de duurdere versies nu elektrisch bedienbaar. Het onderste deel van de bagageruimte wordt afgedekt door twee losse bodemplaten die hoog en laag gemonteerd kunnen worden. Bijzonder is dat je één van deze panelen verticaal kunt monteren zodat er een handig tussenschot ontstaat. Ook handig  voor de achterinstap is dat de achterdeur opent tot bijna 90 graden. Als je kiest voor de duurste uitvoering, de Techna Plus, is het dashboard en het meubilair bekleed met donkerblauw leer en is standaard zeer compleet uitgevoerd.

MOTOREN
Benzine
1.3 – 140 pk
1.3 – 158 pk

AFMETINGEN
Lengte 4.425 mm
Breedte 1.835 mm
Hoogte 1.625 mm

INHOUDSMATEN
Bagageruimte 504 l

Door John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *