Woningstichting Stek verhuist naar Hillegom

Het kantoor van Woningstichting Stek verhuist naar Hillegom. De corporatie betrekt het pand van de plaatselijke Rabobank. Het gebouw aan de Wilhelminalaan krijgt daarmee de door de bank gewenste maatschappelijke organisatie als nieuwe gebruiker. Door de aankoop is het voor Stek mogelijk alle medewerkers onder één dak te brengen. Tegelijk is het ook een kostenbesparing. “Onze huisvestingskosten zijn straks lager dan die van de oorspronkelijke fusiecorporaties Stek, Vooruitgang en NWS samen. Dat was voor ons een voorwaarde”, zegt bestuurder Hans Al van Stek. Stek maakt nu nog gebruik van de kantoren aan de Van Panhuysstraat in Noordwijk en de Hobahostraat in Lisse. In beide panden is niet genoeg ruimte om alle medewerkers volgens de Arbo-normen te laten werken. Bovendien is het de grote wens van bestuur en medewerkers van de woonstichting om gezamenlijk vanuit één gebouw te opereren. Bestuurder Al: “Dat bevordert de samenwerking, verbetert het onderling contact en dat is goed voor de dienstverlening.”

Stek is sinds de fusie op zoek naar een gemeenschappelijk onderkomen. De Rabobank wilde graag een sociaal maatschappelijke organisatie voor het pand in Hillegom. Het kantoor voldoet bijna aan alle vooraf gestelde eisen. “Het is een modern en duurzaam gebouw”, zegt Al. “Het moet nog wel geschikt worden gemaakt voor onze organisatie en is met het vele thuiswerken zelfs wat te groot. We zoeken een mooie oplossing voor de ruimte die we niet gebruiken.”

Dat het kantoor in Hillegom minder centraal in het werkgebied ligt, is volgens de bestuurder goed op te vangen. “Wij komen tegenwoordig al veel meer naar de huurders toe en de digitale dienstverlening is sterk verbeterd. Die trend zal zich alleen maar doorzetten. ” Bij Woonstichting Stek werken zo’n 110 mensen. Het gaat dan om medewerkers van het Klant Contact Centrum (KCC), woonconsulenten, verhuurmakelaars, wijkbeheerders, opzichters, vastgoedspecialisten, ondersteunende diensten en management. Zij zullen de nieuwe werkplek in Hillegom waarschijnlijk na de zomer van 2022 betrekken. De Stek-kantoren in Noordwijk en Lisse krijgen een andere bestemming. Voor het pand aan de Van Panhuysstraat wordt gedacht aan de bouw van appartementen. Voor het kantoor aan de Hobahostraat in Lisse zijn nog geen vastomlijnde plannen.

Geef een reactie